c S
V občini Šempeter-Vrtojba si ne želijo novih igralnic 23.03.2018 07:43 Šempeter pri Gorici, 22. marca (STA) - Svetniki Občine Šempeter-Vrtojba na današnji seji občinskega sveta niso dali soglasja k opravljanju igralniške dejavnosti na območju nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda Vrtojba, kamor je želela družba Viva preseliti igralniški salon iz Volčje Drage in ob tem zgraditi tudi hotel.

Od 16 svetnikov jih je sedem glasovalo za podelitev pozitivnega mnenja k podelitvi koncesije, ki jo bo družbi izdala ali pa tudi ne vlada, osem pa jih je soglasju nasprotovalo.

Razprava o tej točki dnevnega reda sicer ni bila dolga, saj se zdi, da so svetniki večino svojih razmišljanj in vprašanj predstavili že na torkovi javni predstavitvi potencialnih projektov in stališč do razvoja na območju poslovne cone ob hitri cesti v Vrtojbi.

Svetnica Marija Osvald (NSi) je tudi tokrat povedala, da bi nova investicija obogatila prostor. Družbi Hit se novega "bogatega in inovativnega soseda ni treba bati", predstavniki novogoriškega igralniškega podjetja pa šempetrsko-vrtojbenski občinski svet po njenem mnenju obiščejo le tedaj, ko k njim pride kakšen novinec z novimi načrti.

Na seji so bili namreč tudi predstavniki Hita, medtem ko predstavnikov družbe Viva ni bilo. Županu Občine Šempeter-Vrtojba Milanu Turku so pred sejo sporočili, da s svojo prisotnostjo ne želijo pritiskati na svetnike, da bi ti podprli njihovo investicijo.

Viva ima igralnico Paquito v Volčji Dragi. Ker so trenutno v neprimerni in dotrajani stavbi, širiti pa se zaradi lokacije sredi kraja ne morejo, se želijo preseliti drugam. Kupili so zemljišče ob nekdanjem mednarodnem mejnem prehodu v Vrtojbi, kjer želijo graditi hotel z igralnico.

Težava je predvsem v tem, da ima v neposredni bližini svojo igralnico Drive In Hit, ta pa načrtuje v ta objekt dodatno investirati že letos. Popravili bodo sedanjo prometno ureditev, samo igralnico pa dogradili in nadgradili, ob tem pa tam uredili tudi prenočišča.

Predsednik uprave Hita Janez Mlakar je svetnikom predstavil načrte, tudi predloge novih investicij na območju šempetrsko-vrtojbenske občine. Tako naj bi že v prihodnjih letih poskrbeli za obnovo območja nekdanjega podjetja ABK, po Mlakarjevih besedah pa razmišljajo, da bi tam urediti del potrebnih površin za razvoj športnega turizma na Goriškem.

Mlakar je tako svetnike na današnji seji kot tudi udeležence torkove predstavitve opozoril, da obiskovalcev igralnic ni veliko, zato se obstoječi le selijo med različnimi igralnicami. Če bi na območje Vrtojbe prišla nova igralnica, bi se iz obstoječih igralnic le selili k njim, novih igralcev pa nova ponudba ne bi privabila.

Hit po njegovih besedah vsako leto vloži veliko milijonov evrov v različne promocijske akcije, da bi privabil nove obiskovalce igralnic predvsem iz južne Italije in nekaterih drugih južnoevropskih držav. Zato je prihod drugih igralniških ponudnikov na območje Goriške, kjer že sedaj iz leta v leto pada število obiskovalcev igralnic, lahko po Mlakarjevem mnenju sporen.