c S
Nadzorni svet SDH ni imenoval tretjega člana uprave 22.03.2018 16:42 Ljubljana, 22. marca (STA) - Uprava Slovenskega državnega holdinga (SDH) ostaja brez tretjega člana. Noben od kandidatov, ki so se uvrstili v ožji izbor, namreč ni pridobil zadostne podpore članov nadzornega sveta SDH, so sporočili iz holdinga.

"Nadzorni svet SDH ni imenoval nobenega od kandidatov za člana uprave, ki so se uvrstili v ožji izbor, ker niso dobili zahtevane večine glasov članov nadzornega sveta," so sporočili iz holdinga.

Na mednarodni javni razpis za člana uprave SDH, ki ga je nadzorni svet objavil decembra lani, se je sicer prijavilo 13 kandidatov. Nominacijska komisija je nato oblikovala ožji izbor, s kandidati pa je potem opravila razgovore.

Po neuradnih informacijah je komisija nadzornikom predlagala dve imeni. Kot je minuli teden objavil časnik Delo, je po njihovih informacijah eno od teh imen nekdanji prvi mož Pivovarne Laško Dušan Zorko. Ta se je z letošnjim letom poslovil z vrha zdaj združene Pivovarne Laško Union, ki je od leta 2015 v lasti nizozemskega velikana Heineken.

V upravi SDH trenutno sedita Lidia Glavina kot predsednica in Nada Drobne Popovič kot članica, tretjega člana pa nadzorniki ob lanskem imenovanju Glavine niso imenovali. Mesto tretjega člana uprave se je sicer izpraznilo, ko je oktobra 2016 iz uprave sporazumno odšla Anja Strojin Štampar.

Zakon o SDH sicer predvideva, da ima holding tričlansko upravo, a odkar upravljalec državnega premoženja deluje, sta bila kar nekaj časa v upravi le dva člana.

Nadzorniki SDH so se na seji tudi seznanil z osnutkom letnega poročila holdinga in skupine SDH za leto 2017, s spremembami in z dopolnitvami priporočil in pričakovanj SDH ter z informacijo o predlogu za nakup večinskega lastniškega deleža kapitalske naložbe Koto.