c S
V Pivki donirali za 500 kilogramov mesnih izdelkov pomoči potrebnim 21.03.2018 17:02 Pivka, 21. marca (STA) - Občina Pivka in družba Pivka Perutninarstvo sta danes Rdečemu križu in Slovenski Karitas donirali 500 kilogramov mesnih izdelkov v vrednosti 1000 evrov. Poleg tega je občina nabavila izdelke za osebno higieno v vrednosti 560 evrov. Polovico vsega mesa sta humanitarni organizaciji prejeli danes, polovico ga bosta jeseni, so sporočili z občine.

Rdeči križ in Karitas bosta uporabnikom še pred velikonočnimi prazniki razdelila piščančje meso, izdelke iz puranjega mesa ter paštete. Dobrodošla bo tudi pomoč v obliki mila, šamponov in detergenta za pranje posode. Ne mesa ne higienskih pripomočkov namreč ne vsebujejo ne standardni "evropski" ne "državni" paketi, so po današnji donaciji poudarili na pivški občini.

Občina je tako tudi letos ponovila humanitarno gesto iz leta 2015, ko je obema lokalnima organizacijama za takrat veliko število odpuščenih delavcev po stečaju družb Javor Pivka donirala podobno pomoč.

Pri tem so na občini povzeli besede župana Roberta Smrdelja, da veliko ljudi še vedno živi v težavnih ekonomskih okoliščinah in socialnih stiskah, "nekateri pa so celo lačni".

Predstavnica Rdečega križa Petra Žele Šajn je poudarila, da so veseli donacije ter dejstva, da jim vedno nekdo stoji ob strani. Julka Dekleva iz Karitasa pa je pohvalila uvidevnost in socialno občutljivost občine.

Kot so sicer navedli na občini, število vlog za redne in izredne denarne pomoči po podatkih Centra za socialno delo Postojna narašča, prav tako število vlog za varstvene dodatke. Temu pa ni vzrok brezposelnost, ki je je od leta 2015 prepolovila, temveč predvsem nizki dohodki zaposlenih. Stiske so zlasti opazne v družinah, kjer je zaposlena le ena oseba, v družini pa so še šolajoči otroci, so po današnji donaciji poudarili na pivški občini.