c S
Weinsteinovo podjetje na sodišču zaprosilo za zaščito pred upniki 20.03.2018 10:44 New York, 20. marca (STA) - Podjetje Weinstein Company je na sodišču v mestu Delaware vložilo zahtevo za zaščito pred upniki, so pozno v ponedeljek poročali mediji. Podjetje je bilo v prostem padu, odkar so se v javnosti lani pojavile obtožbe na račun soustanovitelja podjetja Harveyja Weinsteina o spolnem nadlegovanju, napadih in celo posilstvih.

Podjetje je prav tako preklicalo pogodbe o nerazkrivanju, sklenjene s tistimi, "ki so trpeli ali so bili priča kakršnemukoli spolnemu nadlegovanju" Weinsteina, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ta odločitev podjetja bo olajšala predvsem sodne postopke zaradi spolnega nadlegovanja in nasilja.

Studio je bil v težavah vse od oktobra lani, ko so se v javnosti pojavile obtožbe Weinsteina o spolnem nadlegovanju. Kljub temu da so ga odpustili in skušali rešiti podjetje, pa jim to ni uspelo. "Čeprav smo upali, da bomo dosegli prodajo zunaj sodišča, je odbor zadovoljen z načrtom o maksimiranju vrednosti premoženja, da se ohrani čim več delovnih mest in da se doseže pravica za vse žrtve," je sporočil soustanovitelj podjetja Bob Weinstein.

Za nakup podjetja je zanimanje že izkazalo teksaško podjetje Lantern Capital Partners.

Ko je podjetje lani odpustilo Harveyja Weinsteina, je vodenje prevzel njegov brat Bob.

O spolnih napadih Weinsteina je javno spregovorilo več deset žensk, med njimi igralke Salma Hayek, Ashley Juss, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie in Rose McGowan.