c S
Kmetijske trgovine KGZ Krpan z novimi najemniki 19.03.2018 09:31 Ljubljana/Cerknica, 19. marca (STA) - Stečajni upravitelj Kmetijsko-gozdarske zadruge (KGZ) Krpan, ki je v stečaju končala novembra lani, je dokončal izbor najemnikov za kmetijske trgovine oziroma agrocentre v Cerknici, Igi vasi v občini Loška dolina, na Vrhniki in v Ilirski Bistrici. Oddati ni uspel le trgovine v Novi vasi na Blokah, saj je edini interesent odstopil od ponudbe.

Kot je za STA povedal stečajni upravitelj Sašo Drobnak, je bilo največ zanimanja za agrocenter v Igi vasi, ki ga je prevzelo podjetje Gredin Markovec. Agrocenter Mlin v Cerknici je najela družba Agrolit.

Agrocenter v Ilirski Bistrici je najel samostojni podjetnik Primož Česnik, trgovske prostore in zemljišča na Vrhniki pa družba Anvina.

Kmetijske trgovine v Novi vasi na Blokah jim ni uspelo oddati, saj je edini interesent pozneje odstopil od svoje ponudbe.

Vse najemne pogodbe so sklenjene za eno leto z možnostjo podaljšanja do prodaje. V stečajno maso zadruge se bo iz prejetih najemnin steklo približno 7000 evrov mesečno, je še pojasnil Drobnak.

Za sedem živilskih trgovin KGZ Krpan na Notranjskem - te so za številne prebivalce predstavljale edino trgovino v kraju - je Drobnak pred časom kot najugodnejšega najemnika izbral Mercator. Trgovine v Begunjah, Cerknici, Godoviču, Novi vasi, Starem trgu, Uncu in Babnem polju so oziroma bodo tako znova odprle svoja vrata.

KGZ Krpan je šel v stečaj konec lanskega novembra, potem ko delavcem več mesecev ni izplačal plač in je imel blokirane račune. Ker so bili od oskrbe KGZ Krpan zelo odvisni prebivalci oddaljenih krajev, je stečajni upravitelj napovedal, da bo postopek vodil aktivno in iskal skupne interese z lokalnimi deležniki.