c S
Kranjski Goodyear Dunlop Sava Tires preučuje možnost širitve 19.03.2018 07:26 Kranj, 17. marca (STA) - Podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires preučuje možnost širitve proizvodnega objekta v Kranju. Na Arso je konec lanskega leta namreč podal zahtevo za izvedbo predhodnega postopka za izgradnjo prizidka, in sicer za tehnološko linijo za izdelavo kron. Čeprav gre za manjši objekt, je zanj potrebna pridobitev okoljevarstvenega soglasja.

Gre za izgradnjo prizidka za novo tehnološko linijo za izdelavo kron v sklopu proizvodnje visoko zmogljivih pnevmatik. Tlorisna velikost prizidka je 1275 kvadratnih metrov, velikost gradbišča pa okoli 2400 kvadratnih metrov, je razvidno iz obrazložitve sklepa, ki ga je januarja izdala Agencija RS za okolje (Arso).

Zmogljivost proizvodnje se z nameravanim posegom ne bi povečala in bi ostala enaka obstoječi zmogljivosti, ki je 310 ton na dan. Nova linija bi namreč zamenjala eno od obstoječih linij za izdelavo kron, ki nima možnosti dodelave zaradi pomanjkanja prostora. Kljub morebitnemu hkratnemu delovanju stare in nove linije pa je proizvodnja omejena na zmogljivost stiskalnic.

Nameravan poseg je funkcionalno in prostorsko povezan s celotno proizvodno linijo visoko zmogljivih pnevmatik. Glavna proizvodna stavba, h kateri naj bi bil zgrajen prizidek, ima bruto tlorisno površino 66.231 kvadratnih metrov.

Kot pojasnjuje Arso, je treba nameravan poseg obravnavati kot del glavne proizvodne stavbe, saj gre za objekta, ki bi bila med sabo prostorsko in funkcionalno povezana, kar pomeni, da bi obratovala kot enovit objekt.

Skupna površina presega prag 30.000 kvadratnih metrov tlorisne površine, zato je treba izvesti presojo vplivov na okolje. Prav tako je treba zanj pridobiti okoljevarstveno soglasje, je v predhodnem postopku za nameravan poseg ugotovil Arso.

Zaenkrat je omenjena širitev za podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires le potencialna možnost. V podjetju so za STA glede tega povedali le: "V tem trenutku ne moremo podajati nadaljnjih komentarjev v zvezi s tem morebitnim razvojnim projektom."