c S
PSA bo odprl tovarno v Namibiji 19.03.2018 07:26 Pariz, 17. marca (STA) - Francoski avtomobilski velikan PSA je sporočil, da bo v drugi polovici leta v Namibiji odprl tovarno za proizvodnjo vozil znamk Peugeot in Opel. V obratu v obalnem mestu Walvis Bay na zahodu države naj bi do leta 2020 izdelali 5000 vozil letno, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Sprva bodo proizvajali športna terenca Opel grandland x in Peugeot 3008, nato pa bodo proizvodnjo prilagajali povpraševanju kupcev, so pred dnevi sporočili iz koncerna.

Cilj posla, pri katerem bo PSA odprl skupno podjetje z namibijsko državno družbo Namibia Development Corporation, je zagotoviti ustrezno število vozil za trge Namibije, Bocvane, Lesota, Južne Afrike in Svazija. V vseh petih državah povpraševanje po avtomobilih hitro raste.

Investicija je sicer del dolgoročne strategije PSA za okrepitev prodaje v Afriki in na Bližnjem vzhodu, kjer želijo do leta 2025 prodati milijon vozil letno. Lani so v teh regijah prodali skupno 592.000 vozil, kar je 54,5 odstotka več kot predlani.