c S
Občina Ravne na Koroškem ponovno išče investitorja v Rimski vrelec 19.03.2018 07:28 Ravne na Koroškem, 18. marca (STA) - Občina Ravne na Koroškem se po izdaji prenovljenega kataloga v treh jezikih pripravlja na nov poskus prodaje propadajočega kompleksa Rimski vrelec v Kotljah. Skupaj s svetovalcem pri prodaji Bogdanom Lipovškom že nagovarja interesente, župan občine Tomaž Rožen pa računa, da bi lahko do poletja našli investitorja.

Potem ko je v letu 2016 dokončno propadel posel z ruskim kupcem Rimskega vrelca, se občina s pomočjo zunanjega svetovalca pripravlja na novo prodajo kompleksa, ki zajema 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, zelenimi površinami, parkiriščem in vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode.

Občina v katalogu v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku obširneje opisuje kompleks, predstavlja potrebna vlaganja in ponuja simulacije in scenarije poslovanja hotela. V teh dneh katalog pošilja potencialnim investitorjem in vsem, ki so doslej izkazali interes za nakup.

Prodajni katalog med drugim navaja, da je dotrajano in neustrezno hotelsko stavbo, ki leži na izjemni legi pod Uršljo goro, smiselno porušiti in celotno zemljišče komunalno urediti za novogradnjo. Ocenjena vrednost naložbe v nov hotel s štirimi zvezdicami in 120 sobami znaša od 6,5 do 7,2 milijona evrov, pri čemer v ceni niso upoštevani cena zemljišča, sanacija vrelca in tudi ne strošek projektiranja.

"Občina je že dobila nekaj klicev, tudi interesentov iz tujine, med drugim tudi iz Rusije," je na zadnji novinarski konferenci, namenjeni aktualnemu dogajanju v občini, dejal župan Rožen.

Občina načrtuje tudi objavo oglasov pri nepremičninskih agencijah, tudi v tujini, do poletja pa bo skušala z javnim razpisom poiskati investitorja, je dejal župan.

Kompleks Rimski vrelec sicer že dlje časa propada, gostinski del kompleksa je zaprt od leta 2002.