c S
Na tekmovanju digitalnih projektov letos nove kategorije 19.03.2018 07:28 Ljubljana, 18. marca (STA) - Organizatorji tekmovanja za nagrade websi, namenjene izstopajočim slovenskim digitalnim presežkom, so začeli zbirati prijave, ki jih bo mogoče oddati do 25. maja. Projekte bo letos mogoče prijaviti v več novih kategorij, kar pomeni tudi več nagrad, so sporočili organizatorji.

Prijavitelji lahko enega ali več digitalnih projektov oddajo v eno od 17 različnih kategorij. Letos so dodali nekaj novih, in sicer avtomobilizem, finančni sektor, digitalna orodja, dogodki in prosti čas, produktne in pristajalne strani ter video.

Posledično je večje tudi število nazivov za websi spletne prvake 2018, ki jih bo letos prejelo 24 najboljših projektov. Naziv bo prejel tudi "naj digitalec" oziroma oseba, ki je najbolj zaznamovala slovenski digitalni prostor v preteklem letu.

Prejemnike nagrad bodo razglasili 14. septembra na festivalu slovenskega digitalnega komuniciranja oziroma t. i. websi dnevu.

Lani so za najboljšo digitalno agencijo razglasili Mediodrom, generalni spletni prvak pa je postala mobilna aplikacija Triglav Vreme Zavarovalnice Triglav.