c S
V skrbni pregled Gorenje Surovine pet interesentov 16.03.2018 09:20 Velenje, 16. marca (STA) - Gorenje je prejelo sedem nezavezujočih ponudb zainteresiranih strateških in finančnih vlagateljev za družbo Gorenje Surovina, od katerih so jih pet povabili k skrbnemu pregledu. V Gorenju zavezujoče ponudbe pričakujejo do 29. maja.

Kot so prek spletnih strani Ljubljanske borze danes sporočili iz Gorenja, bodo od ponedeljka izbranim potencialnim vlagateljem omogočili dostop od podatkov v okviru virtualne podatkovne sobe, obisk izbranih lokacij družbe Gorenje Surovina in njenih odvisnih družb ter sestanke s poslovodstvi teh družb.

Gorenje se je za prodajo družbe Gorenje Surovina, ki se ukvarja s pridobivanjem sekundarnih surovin iz ostankov odpadkov, odločilo skladno s strateško usmeritvijo osredotočanja na osnovno dejavnost. Postopek prodaje je stekel oktobra lani, prodajo pa želijo, kot so povedali v začetku februarja letos, zaključiti do julija letos. Gorenje letos načrtuje tudi prodajo družbe Gorenje Tiki, ki izdeluje grelnike vode.