c S
Munich Re po težkem lanskem letu v ukinitev 900 delovnih mest 15.03.2018 14:00 München, 15. marca (STA) - Največja svetovna pozavarovalnica Munich Re je sporočila, da namerava v prihajajočih mesecih ukiniti 900 delovnih mest. Pozavarovalnica se nadeja vrnitve k dobičku, potem ko so lanske rezultate močno oklestile številne naravne nesreče, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Munich Re je sporočila, da bodo tretjino načrtovane rasti dobička do leta 2020 ustvarili prav na račun ukinitve delovnih mest. Drugi dve tretjini naj bi prispevali višji prihodki od prodaje, je dejal izvršni direktor pozavarovalnice Joachim Wenning.

Po besedah Wenninga ciljajo tudi na to, da bodo do leta 2020 znižali stroške za 200 milijonov evrov, predvsem na račun zmanjšanja števila zaposlenih. Okoli polovico delovnih mest nameravajo ukiniti na sedežu družbe v Münchnu, okoli 450 pa jih bodo ukinili v tujini. Pozavarovalnica sicer zaposluje okoli 43.000 ljudi v približno 30 državah.

V Nemčiji bodo delovna mesta po poročanju AFP oklestili na račun zgodnjih in delnih upokojitev kot tudi s prostovoljnimi odhodi. Proces so sprožili pred tremi tedni, trajal pa naj bi pol leta.

Novica o ukinitvi delovnih mest sicer prihaja nekaj dni po tem, ko so v Munich Re objavili napoved poslovanja za letošnje leto. Pričakujejo, da se bo čisti dobiček ustavil nekje med 2,1 in 2,5 milijarde evrov, kar je nekoliko višje od prejšnje napovedi.