c S
Magna z 200-milijonsko naložbo v Uberjevega tekmeca 15.03.2018 11:49 San Francisco, 15. marca (STA) - Proizvajalec avtomobilskih delov Magna bo v podjetje Lyft, ki velja za največjega tekmeca ameriškega Uberja, vložila 200 milijonov dolarjev. Kot sta podjetji zapisali v skupni izjavi, bosta sodelovali predvsem pri razvoju tehnologije za samovozeča vozila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Do napovedanega novega partnerstva prihaja v luči poročanj, da Lyft povečuje delež na ameriškem trgu, kjer se vodilni ponudnik plačljivih prevozov, ki jih vozniki opravljajo z lastnimi avtomobili, Uber sooča s številnimi škandali in sodnimi postopki.

Kot poroča AFP, je s kapitalsko naložbo kanadske družbe Magna vrednost podjetja Lyft s sedežem v San Franciscu ocenjena na skoraj 12 milijard dolarjev. "Skupaj z Magno lahko pospešimo predstavitev samovozečih vozil," je v skupni izjavi zapisal izvršni direktor Lyfta Logan Green.

Partnerstvo z Magno bo sicer vsebovalo skupne naložbe v razvoj in izdelavo sistemov za samovozeča vozila. Sisteme bi nato lahko kanadska družba vgradila v komponente, ki jih prodaja proizvajalcem vozil, še poroča agencija.