c S
Na mariborski univerzi znova karierna tržnica v živo 15.03.2018 08:50 Maribor, 15. marca (STA) - Karierni center mariborske univerze bo danes v sodelovanju z območnima zavodoma za zaposlovanje iz Maribora in Ptuja na sedežu rektorata vnovič gostil karierno tržnico v živo, ki bo potekala na temo kariernih priložnosti za mlade. Organizatorji s tem študentom in diplomantom omogočajo vzpostavitev osebnega stika s potencialnimi delodajalci.

V okviru dogodka, ki bo potekal med 10. in 13. uro, bodo med drugim potekali tudi hitri zaposlitveni razgovori z delodajalci, kjer bodo lahko vnaprej prijavljeni zainteresirani kandidati opravili petminutne hitre razgovore s 16 različnimi delodajalci.

Hkrati bo potekal karierni sejem, kjer se bodo lahko kandidati z delodajalci osebno srečali in se jim predstavili. Na enem mestu bodo lahko spoznali več potencialnih delodajalcev in njihovo organizacijo, hkrati pa bodo imeli priložnost povprašati po njihovih pričakovanjih in možnostih zaposlitve.

Ob številnih delodajalcih se bodo predstavili tudi drugi akterji, ki si prizadevajo za ustvarjanje dodatnih možnostih kariernega razvoja ter izvajajo aktivnosti, povezane z zagotavljanjem lažjega prehoda na trg dela. Prvič bodo na letošnjem dogodku udeležencem omogočili brezplačno profesionalno fotografiranje za življenjepis.

Med delodajalci bodo letos na sejmu med drugim prisotna podjetja Talum, Lesnina XXXL, GKN Driveline, Lek, Henkel, Boxmark Leather in še nekatera druga.