c S
Cene nafte skoraj nespremenjene 14.03.2018 08:56 Singapur, 14. marca (STA) - Cene nafte se gibljejo okoli izhodišč. Trg namreč danes čaka na najnovejše podatke o gibanju zalog in proizvodnje nafte v ZDA. Trgovci sicer spremljajo tudi razvoj aktualnega dogajanja v ZDA, potem ko je predsednik Donald Trump zamenjal zunanjega ministra, kar bi lahko vodilo v povečane geopolitične napetosti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Majske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent so se v Londonu do opoldneva po singapurskem času pocenile za 12 centov na 64,52 dolarja. Cena zahodnoteksaške nafte, ki bo dobavljena aprila, pa se je medtem zvišala za en cent na 60,72 dolarja za 159-litrski sod.

Cene črnega zlata so se za zdaj stabilizirale, čeprav so nedavni dogodki v ZDA, kot je zamenjava zunanjega ministra Rexa Tillersona, povzročili pritisk na ceno. Na trgu po pojasnilih analitikov obstaja zaskrbljenost, da bi se zaradi Tillersonove zamenjave okrepile geopolitične napetosti.

Trgovci bodo danes pozorni na najnovejše podatke o gibanju zalog in proizvodnje v ZDA. Analitiki sicer pričakujejo, da so se zaloge nafte prejšnji teden povečale.