c S
Naj upravljalec vzajemnih skladov je Primož Cencelj 14.03.2018 08:01 Ljubljana, 13. marca (STA) - Revija Moje finance je osmič ocenila vzajemne sklade na slovenskem trgu ter sestavila lestvico njihovih upravljavcev. Kristalni globus oz. finančnega oskarja za najboljšega upravljalca vzajemnih skladov je na nocojšnjem dogodku v Ljubljani prejel Primož Cencelj iz KD Skladov.

Za naziv najboljši upravljalec vzajemnih skladov se je potegovalo 30 do 40 upravljalcev premoženja, Cencelj je tokrat ta naziv osvojil že tretjič. Ta hip bedi nad 55,1 milijona evrov, ki jih upravlja v denarnem skladu KD MM in obvezniškem skladu KD Bond.

Drugo mesto je tako kot lani zasedel Aleš Grbić iz KBM Infonda, ki konkurira s skladi Infond Technoloy, Infond Alfa in Infond Defensive, tretje pa prav tako že drugič zapored Gašper Dovč iz Triglav skladov. Upravlja tri sklade: Triglav Zdravje, Triglav Renta in Triglav Svetovni razviti trgi.

Poslovanje skladov so pri reviji Moje finance ocenjevali v tri- in petletnem obdobju. Tako v tri- kot tudi petletnem obdobju je letos prvo mesto zasedel KBM Infond. Drugo mesto v petletnem obdobju in tretje mesto v triletnem obdobju je pripadlo KD Skladom. Drugo mesto v triletnem obdobju pa so zasedli skladi Raiffeisen Capital Managemet, ki jih pri nas trži NKBM.

Skupno so pri reviji Moje finance letos ocenili 241 skladov.