c S
Dropbox želi z javno ponudbo delnic zbrati 600 milijonov evrov 13.03.2018 08:31 San Francisco, 12. marca (STA) - Ameriško podjetje Dropbox, ki ponuja hrambo podatkov v spletnem oblaku, namerava z javno ponudbo delnic (IPO) in njihovo delno prodajo zasebnemu skladu zbrati 748 milijonov dolarjev (601 milijon evrov). Gre za eno največjih javnih ponudb med tehnološkimi podjetji po IPO Snapchata marca lani, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Dropbox želi zainteresiranim vlagateljem prodati 36 milijonov delnic v vrednosti med 16 in 18 dolarji. Poleg tega namerava za sto milijonov dolarjev delnic prodati podružnici družbe Salesforce za upravljanje tveganega kapitala.

Po izračunih Bloomberga bi transakcija Dropbox ovrednotila s 7,1 milijarde dolarjev, kar je za slabe tri milijarde dolarjev manj kot pri predhodnem poskusu pridobivanja zasebnega kapitala leta 2014.

Dropbox se sicer trenutno ukvarja z ne najbolj rožnatimi rezultati. Ob navedbah, da ima v 180 državah skupno 500 milijonov uporabnikov, mu je konec minulega leta za storitve plačevalo le 11 milijonov strank.