c S
Zavarovalnica Grawe lani z 1,6 milijona evrov čistega dobička 13.03.2018 08:17 Ljubljana, 12. marca (STA) - Zavarovalnica Grawe je lani ustvarila 42,6 milijona evrov prihodkov od zavarovalnih premij, kar je več od napovedi, število sklenjenih zavarovanj pa je preseglo številko 353.000. Dobiček pred davki je dosegel dva milijona evrov, čisti dobiček pa 1,6 milijona evrov, so iz družbe sporočili po današnji skupščini, na kateri so se seznanili z rezultati.

Zavarovalnica je na letni ravni okrepila prihodke in dobiček, saj je čisti dobiček za leto 2016 dosegel 1,3 milijona evrov, prihodki od zavarovalnih premij pa 41,6 milijona evrov.

"Po osnovnem parametru obračunanih premij smo lani presegli načrte in dosegli rekordno vrednost v več kot četrtstoletni zgodovini poslovanja našega podjetja v Sloveniji. S tretjim zaporednim letom zelo intenzivne rasti na področju premoženjskih zavarovanj, še posebej avtomobilskih, smo si ustvarili nov tržni položaj in ugled," je poslovanje ocenil predsednik uprave Marko Mikič.

Najvišje prihodke je zavarovalnica ustvarila na področju premoženjskih zavarovanj, najvišjo rast na višini premij pa na področju avtomobilskih zavarovanj. "Doseganje postavljenih ciljev v letu 2017 je dokazalo tudi dejstvo, da smo se v preteklem letu vnovič po višini finančnih naložb vpisali na zemljevid kot ena od kapitalsko najstabilnejših finančnih institucij v Sloveniji in tudi v Evropi," so sporočili iz družbe.

Delničarji so na današnji skupščini podelili razrešnico upravi in nadzornemu svetu za delo v preteklem poslovnem letu ter sprejeli predlog, da bilančni dobiček iz lanskega poslovnega leta ostane nerazporejen.