c S
Združenje zdravstvenih zavodov zavrača krivdo za neuspeh variabilnega nagrajevanja 12.03.2018 13:19 Ljubljana, 12. marca (STA) - V Združenju zdravstvenih zavodov Slovenijo zavračajo trditve predstavnikov zdravniškega sindikata Fides, da so eden od glavnih krivcev za neuspeh projekta variabilno nagrajevanje. V združenju so ta projekt podpirali in v njem tudi aktivno sodelovali, saj so menili, da je treba sredstva v višini 36 milijonov evrov zadržati v sistemu, so pojasnili.

"Od samega začetka smo ministrstvo za zdravje, ki je projekt vodilo, seznanjali s konkretnimi težavami v zvezi z izvedbo projekta in večkrat opozorili, da za njegovo izvedbo razpolagamo s prešibko bazo podatkov, predvsem v bolnišnicah. Ministrstvu za zdravje smo zato predlagali, da bi projekt izpeljali preko posameznih zdravstvenih zavodov, ki imajo najboljši vpogled v delo zaposlenih, vendar ministrstvo našega predloga ni sprejelo," so v odzivu še zapisali v združenju.

Predsednik Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Fides Konrad Kuštrin, ki je na petkovi letni konferenci sindikata opozarjal na še vedno neuresničene zavede iz stavkovnega sporazuma, je med drugim izpostavil tudi neuspešnost pri variabilnem nagrajevanju zaposlenih. Kot je pojasnil, je bilo na sekundarni in terciarni ravni nagrajenih le devet odstotkov zdravnikov, na primarni pa 24 odstotkov. Projekt se verjetno ne bo nadaljeval, kar bi pomenilo neposredno kršitev kolektivne pogodbe, je dejal Kuštrin in za enega od glavnih krivcev za neuspešnost v tem delu označil združenje zdravstvenih zavodov.