c S
Zavarovalnica Sava lani s 25 milijoni evrov čistega dobička 09.03.2018 13:41 Maribor, 09. marca (STA) - Zavarovalnica Sava, ki je del skupine Sava Re in ima sedež v Mariboru, je leto 2017 sklenila s 25 milijoni evrov čistega dobička. Kot so danes sporočili iz družbe, so lani obračunali za 365,7 milijona evrov kosmate premije, dobrih pet odstotkov več kot leto prej, ter izplačali za 236,6 milijona evrov kosmatih škod.

V Zavarovalnici Sava so v letu 2017 izplačali za skoraj petino več kosmatih škod, kot leta 2016, pri čemer je glavni del povečanja izplačila lanskih škod posledica velikega števila naravnih ujm, ki so prizadele Slovenijo, in doživetij lastnikov polic življenjskih zavarovanj. Kljub temu je družba leto zaključila z dobrega 1,5 milijona evrov višjim dobičkom kot leto poprej.

Kot je ob objavi rezultatov povedal predsednik uprave David Kastelic, so z doseženimi rezultati dokazali, da so bile poslovne poteze, ki so privedle do združitve, pametno načrtovane. Rast premije in stabilnost poslovanja zavarovalnice sta po njegovem odličen kazalnik, da so si zadali prave cilje in ubrali pravo strategijo.

"Zavarovanca postavljamo v središče pozornosti, kar se kaže tudi v razvoju novih produktov in novih storitev. Tako smo v zaključku leta 2017 trgu predstavili dodatno zdravstveno zavarovanje, naslednji teden pa pričnemo s trženjem našega prenovljenega premoženjskega zavarovanja DOM, v katerega smo združili in nadgradili dosedanji dve zavarovanji - OPA! in Moj dom," je dejal Kastelic.

S prodajo prenovljenega premoženjskega zavarovanja DOM bodo v zavarovalnici pričeli v ponedeljek, veliko pozornosti pa so pri oblikovanju po besedah Kastelica namenili potrebam zavarovancev tako z vidika naprednih tehnologij, ki jih je v hišah vedno več, še bolj pa z vidika reševanja škodnih zahtevkov.

Sicer pa ima Zavarovalnica Sava v letošnjem letu še bolj ambiciozne načrte od doseženega v letu 2017, saj napovedujejo čisti dobiček v višini 30 milijonov evrov.