c S
Zdravstvena preiskovalna komisija DZ znova nesklepčna 09.03.2018 08:33 Ljubljana, 08. marca (STA) - Zdravstvena preiskovalna komisija DZ tudi danes ni bila sklepčna, kar je bilo že tretjič zapored. Poleg predsednice komisije Jelke Godec (SDS) je prišla na sejo le še Julijana Bizjak Mlakar (DeSUS), drugi člani pa so se opravičili. Godčeva je zato sejo prekinila in za nov datum seje določila 14. marec.

Poslanka Godčeva je po ponedeljkovi seji, ko se prav tako ni zbralo dovolj članov, izpostavila, da komisijo pred skorajšnjim dokončanjem dela vse bolj ovira nesklepčnost. Izrazila je sum, da prihaja do namerne blokade komisije, in opozorila, da brez sprejetja zapisnikov zaslišanj prič obravnava končnega poročila ne bo mogoča. Drugače je poročilo že napisano ter je bilo poslano na vpogled članom in nadomestnim članom komisije.

O vsebini končnega poročila Godčeva v ponedeljek ni želela govoriti. Dejala je le, da bo v njem zajeto vmesno poročilo in zaslišanja prič, ki so mu sledila. Sicer je DZ vmesno poročilo sprejel 22. novembra lani. Pri tem je izglasoval tudi sklep, da bo poročilo posredoval Nacionalnemu preiskovalnemu uradu in Specializiranemu državnemu tožilstvu kot naznanitev suma storitve kaznivih dejanj na področju prodaje in nakupa žilnih opornic.