c S
Žirovski Poclain Hydraulics z rastjo prihodkov in priznanjem za kakovost 28.02.2018 09:12 Žiri, 28. februarja (STA) - Za žirovsko podjetje Poclain Hydraulics je bilo lansko leto zelo uspešno. Podjetje je ustvarilo za 33 milijonov evrov prihodkov, kar je bistveno več kot leto pred tem in več od načrtov. Slovenski obrat je lani kot najboljši v skupini Poclain od francoskih lastnikov prejel tudi posebno priznanje za kakovost izdelkov.

Poclain Hydraulics, ki je po številu zaposlenih tretja največja med 11 tovarnami v mednarodni skupini Poclain, je lani beležil vrsto uspehov in izboljšav v svojem poslovanju, največji dosežek pa izkazal pri zagotavljanju ravni kakovosti svojih izdelkov. To so prepoznali francoski lastniki in mu za najboljšo enoto v skupini podelili posebno priznanje, so sporočili iz podjetja.

S sistematičnim pristopom, izboljšano organizacijo in timskim delom so lani število neustreznih proizvodov v primerjavi z letom 2016 uspeli zmanjšati za tretjino. Hkrati so s partnerskim pristopom dosegli opazen napredek pri izboljšanju kakovosti izdelkov slovenskih dobaviteljev, ki jih žirovski obrat potrebuje za nadaljnjo širitev obsega proizvodnje hidravličnih ventilov, ki jih s 300 zaposlenimi izdeluje za zahteven svetovni trg.

Podjetje je minulo leto ustvarilo 33 milijonov evrov prihodkov, leto pred tem pa 25 milijonov evrov. "Leto 2017 smo zaključili več kot uspešno, saj smo dejansko presegli vse zastavljene cilje," je izpostavil direktor Aleš Bizjak. Tako so načrtovane prihodke v višini 31 milijonov presegli za 6,5 odstotkov oziroma za dva milijona evrov, v letu 2018 pa jih načrtujejo v višini 36 milijonov evrov.

Trendi povečanega povpraševanja po njihovih izdelkih se namreč nadaljujejo tudi v letošnjem letu. "Kot je videti, bomo verjetno tudi letos beležili višjo rast od predvidene, kar bo zagotovo pogojevalo tudi dodatne zaposlitve," je pojasnil direktor žirovske tovarne.

Kot je poudaril Bizjak, dajejo velik poudarek kakovosti v vseh delovnih procesih. Zato se podjetje ne uvršča med vrhunske ponudnike le po poslovnih izkazih, temveč jih navdihuje tudi vedno večje zadovoljstvo kupcev, kar so prepoznali tudi francoski lastniki. "S svojim kakovostim pristopom smo si tudi znotraj tako močne in v svetu ugledne mednarodne korporacije okrepili položaj, s tem pa ne le izpolnili, pač pa celo presegli njihova pričakovanja," je zadovoljen.

"Priznanje, ki ga je naša žirovska tovarna prejela za največji napredek pri izboljševanju zadovoljstva kupcev znotraj celotne skupine Poclain, nam res veliko pomeni," pravi tudi inženirka kakovosti Ksenija Frelih, ki vodi oddelek za izboljšanje zadovoljstva kupcev v družbi Poclain Hydraulics. Število reklamacij so lani v primerjavi z letom 2016 zmanjšali za 33 odstotkov. Veliko pozornost dajejo tudi reševanju reklamacij.

Inovativno žirovsko podjetje Poclain Hydraulics v zadnjem desetletju z novimi francoskimi lastniki uspešno vstopa na nove trge k največjim svetovnim igralcem in je danes v svetu med najbolj prepoznavnimi na področju ventilov za hidravlične transmisije ter med štirimi vodilnimi pri proizvodnji ventilov za zavore.

Tovarna v Žireh je danes pomemben kompetenčni center za hidravlične ventile in hidravlične naprave znotraj skupine Poclain, ki posluje na treh kontinentih v 20 državah in z več kot 2000 zaposlenimi letno ustvari za približno 380 milijonov evrov prihodkov.