c S
Luki Koper v najem zemljišča na tretjem pomolu 28.02.2018 07:42 Ljubljana, 27. februarja (STA) - Luka Koper bo od ministrstva za infrastrukturo dobila najemno pravico za del zemljišč na tretjem pomolu, je danes poročal Radio Slovenija. Luka Koper zemljišča potrebuje za skladiščenje avtomobilov.

Ministrstvo za infrastrukturo je po poročanju Radia Slovenija na spletni strani objavilo namero za podelitev najemne pravice za zemljišče na t. i. tretjem pomolu. Gre za 47.000 kvadratnih metrov veliko parcelo, ki leži na območju občine Ankaran. Vlogo Luke Koper, ki potrebuje nove površine za skladiščenje, so prejeli sredi januarja.

Ko bo podpisana pogodba, bo Luka zemljišče dobila v najem za pet let, z možnostjo podaljšanja še za pet let. Parcelo bo treba še urediti za parkiranje avtomobilov.

Parcelo je uprava Luke Koper pod vodstvom Roberta Časarja že nasula, a je gradbeni inšpektor takrat ugotovil, da na črno. V tretjem luškem bazenu luka ureja tudi nove priveze za ladje, s katerimi v Koper pripeljejo avtomobile.