c S
Celjski občini nepovratna sredstva za izboljšanje kolesarskega in potniškega prometa 26.02.2018 08:34 Celje, 24. februarja (STA) - Celjska občina bo od ministrstva za infrastrukturo letos prejela nekaj več kot 745.000 evrov nepovratnih sredstev za izboljšanje kolesarskega in javnega potniškega prometa. Vrednost celotnega projekta znaša 1,39 milijona evrov, občina pa se bo teh naložb lotila v poletnih mesecih in jih končala predvidoma oktobra letos.

V okviru projekta bodo izvedli ukrepe, ki bodo kolesarskemu in javnemu potniškemu prometu zagotovili potreben razvoj in postavitev pripadajoče infrastrukture, so sporočili s celjske občine.

Za potrebe javnega sistema izposoje koles bodo kupili 100 koles, od katerih bo 66 klasičnih in 34 električnih. Za izboljšanje kolesarske infrastrukture bodo postavili 17 postaj javnega sistema izposoje koles ter vzpostavili programsko opremo za podporo in delovanje sistema.

Gradnja in rekonstrukcija avtobusnih postajališč bo vključevala izvedbo enostranskega postajališča na Levstikovi ulici v Celju z vključeno postavitvijo nadstrešnice in urbane opreme, izvedbo obojestranskega postajališča na Čopovi ulici, postavitev nadstrešnic in urbane opreme na 17 obstoječih postajališčih ter montažo 42 prikazovalnikov namenjenih obveščanju potnikov o prihodih avtobusov.