c S
Družba BSH Hišni aparati gradi poslovno logistični center 26.02.2018 08:27 Nazarje, 24. februarja (STA) - Družba BSH Hišni aparati Nazarje je prejšnji mesec na lokaciji tovarne v Nazarjah začela graditi poslovno logistični center. Kot je povedal direktor družbe, odgovoren za tehnično področje, Matija Petrin, bodo nov center zgradili predvidoma do oktobra letos, celotno naložbo pa je ocenil na 4,5 milijona evrov.

Dejal je tudi, da bodo v poslovno logističnem centru zaposlili 12 novih delavcev, ki bodo skrbeli za vse nove procese. Nov center bo velikosti 4300 kvadratnih metrov, služil bo za skladiščenje izdelkov.

Z novimi prostori poslovno logističnega centra bo družba BSH Hišni aparati razbremenila obstoječe proizvodne prostore. To jim bo omogočilo tudi nadaljnji razvoj tovarne na lokaciji v Nazarjah, kjer že več kot štiri desetletja proizvajajo in razvijajo male gospodinjske aparate za pripravo hrane.

Leta 1993 je postala tovarna, ki zaposluje okrog 1200 delavcev, del mednarodne skupine BSH. Svoje izdelke družba BSH Hišni aparati izvozi v več kot 20 držav po celem svetu, na leto pa izdelajo več kot 5,5 milijonov aparatov. Izdelki, razviti in proizvedeni v Nazarjah, se na svetovnem trgu pojavljajo pod blagovnimi znamkami Bosch, Siemens, Profilo in Ufesa.