c S
Globalne katastrofe oklestile dobiček Swiss Re 23.02.2018 13:00 Zürich, 23. februarja (STA) - Naravne nesreče so v lanskem letu oklestile dobiček druge največje svetovne pozavarovalnice Swiss Re. Pod črto ji je ostalo 311 milijonov dolarjev (269 milijonov evrov), kar je 91 odstotkov manj kot pred letom prej, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Leto 2017 je bilo zahtevno za industrijo - in Swiss Re," je rezultate komentiral glavni izvršni direktor pozavarovalnice Christian Mumenthaler. "A verjamemo, da so obeti za našo industrijo sedaj bolj pozitivni, kot so bili v zadnjih štirih letih," je dodal. Razlog za to so spremembe v poslovnem okolju, vključno z dvigovanjem obrestnih mer po svetu.

Lansko leto so med drugim udarile velike naravne katastrofe, kot so ciklon Debbie v Avstraliji, orkani Harvey, Irma in Maria v Atlantskem oceanu, potres v Mehiki in požari v Kaliforniji. Skupna škoda vseh naravnih nesreč po svetu je za zavarovalnice in pozavarovalnice ocenjena na okoli 135 milijard dolarjev, Swiss Re je morala izplačati 4,7 milijarde dolarjev.