c S
Reorganizacija CSD dražja za več kot 70.000 evrov 23.02.2018 10:34 Ljubljana, 23. februarja (STA) - Reorganizacija centrov za socialno delo (CSD) bo zunanjim svetovalcev prinesla več zaslužka, kot je bilo sprva predvideno. Vrednost pogodbe med ministrstvom za delo ter podjetjema A.T. Kearney in Pristop se je namreč povečala z 268.217 evrov na 340.594 evrov. Podjetji naj bi svetovali do novembra, danes poroča Dnevnik.

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve z ministrico Anjo Kopač Mrak na čelu, je še minuli mesec sporočilo, da bo podjetju A.T. Kearney za svetovanje pri reorganizaciji CSD plačalo 268.217 evrov. Zdaj pa navajajo, da se je vrednost pogodbe povečala na 340.594 evrov.

Predvideni časovni okvir projekta se je zamaknil za eno leto, reorganizacija CSD pa bo tako zaključena šele oktobra letos. Posledično so se spremenile tudi nekatere aktivnosti, predvidene v javnem naročilu, so za časnik pojasnili na ministrstvu.

A.T. Kearney pogodbo izvaja skupaj s partnerjem, ljubljanskim podjetjem Pristop. Ta naj bi po navedbi A.T. Kearneyja nudilo podporo pri vodenju projekta in skrbelo za komunikacijsko podporo.