c S
V upravi Sija še Šimonka in Malevanov 23.02.2018 09:56 Ljubljana, 23. februarja (STA) - Nadzorni svet družbe Sij je za nova člana uprave imenoval Tiborja Šimonko in Igorja Malevanova. V upravi sta se pridružila predsedniku Andreju Zubitckiju in članu Dmitriju Bočkarevu. Šimonka bo ob tem še naprej predsednik uprave Perutnine Ptuj, ki je od leta 2016 del skupine Sij.

Nadzorni svet Sija je nova člana uprave imenoval v četrtek, in sicer za polni mandat šestih let. Oba sta več kot 10 let delovala v družbi in skupini Sij, zato dobro poznata njuno delovanje. S svojim delom sta v preteklih obdobjih uspešno in pomembno prispevala k učinkovitemu vodenju in poslovanju skupine, so danes sporočili iz Sija.

Nadzorniki so na prvi seji po imenovanju novih članov na skupščini, ki je bila 19. februarja, izvolili tudi predsednika in namestnika sveta. To sta postala Jevgenij Zverev in Janko Jenko. V nadzornem svetu so še Boštjan Napast, Helena Ploj Lajovic, Polona Marinko, Dmitrij Davidov in Mitja Križaj.

Skupino Sij poleg osnovne metalurške dejavnosti sestavlja še prehrambna dejavnost, skupina Perutnina Ptuj. Skupaj skupina zaposluje skoraj 7500 zaposlenih v Sloveniji in tujini. V lanskem devetmesečju je skupina ustvarila za 13,7 milijona evrov čistega dobička in 763,5 milijona evrov prihodkov od prodaje.