c S
Štravs Podlogarjeva v Mehiki na ministrskem srečanju o malih in srednje velikih podjetjih 22.02.2018 09:31 Ciudad de Mexico, 22. februarja (STA) - Državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar se bo danes in v petek v prestolnici Mehike udeležila ministrskega srečanja na temo malih in srednje velikih podjetij ter podjetništva. Govorili bodo o krepitvi rasti, dostopu do finančnih instrumentov ter priložnostih in izzivih tega segmenta gospodarstva.

"Na ministrskem srečanju bomo izpostavili pomen malih in srednje velikih podjetij in posebej inovativnih zagonskih oz. startup podjetij, ki so izjemnega pomena za razvoj slovenskega gospodarstva," je, kot so sporočili z ministrstva, ob odhodu v Mehiko povedala Štravs Podlogarjeva.

Vlada se je po njenih pojasnilih lani seznanila z ovirami, s katerimi se inovativna startup podjetja srečujejo in izvaja aktivnosti za izboljšanje poslovnega okolja. Državna sekretarka bo na srečanju predstavila aktivnosti slovenske vlade na tem področju.

Štravs Podlogarjeva bo prevzela vlogo enega vodilnih predavateljev na vzporednem zasedanju z naslovom Razvijanje podjetniških kompetenc v okviru prvega plenarnega zasedanja o omogočanju malim in srednje velikim podjetjem, da rastejo in se razvijajo.

Ministrsko srečanje bo delegacijam iz držav Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) in gospodarstev v vzponu ponudila priložnost, da razpravljajo o trendih v politikah malih in srednje velikih podjetjih ter spodbujanju tega dela gospodarstva, da postane motor vključujoče rasti.

Na ministrskem srečanju bo potekala tudi razprava o dobrih praksah posameznih držav ter kako okrepiti mala in srednje velika podjetja in podjetništvo za produktivnost in vključujočo rast.

Razprave bodo organizirane po treh glavnih temah: omogočanje rasti malih in srednje velikih podjetij, izboljšanje dostopa do raznolikih finančnih instrumentov in spodbujanje večje udeležbe malih in srednje velikih podjetij v globalno integriranem gospodarstvu.