c S
Na sejmu Expomego v Gorici številni slovenski razstavljavci 22.02.2018 08:19 Gorica, 22. februarja (STA) - Sejemsko razstavišče v Gorici bo od danes do nedelje gostilo sejem Expomego. Na enem najbolj obiskanih sejmov v naši bližini se bo prek Območne obrtno-podjetniške zbornice Nova Gorica letos predstavilo več kot 60 obrtnikov in podjetnikov iz Slovenije, ki bodo skupaj zasedli več kot 800 kvadratnih metrov oz. skoraj tretjino razstavnega prostora.

Sejem Expomego je namenjen predstavitvi različnih izdelkov in storitev ter gostinstva in turizma in je ena od najučinkovitejših in cenovno sprejemljivih oblik promocije predvsem v lokalnem okolju. Predvsem je pomembno dejstvo, da se podjetja na ta način lahko predstavijo slovenskim in italijanskim kupcem na enem mestu, so zapisali v novogoriški zbornici, ki je tudi soorganizator sejma.

Prek zbornice tudi letos razstavlja največ razstavljavcev iz lokalnega okolja, pridružila pa so se jim tudi podjetja iz širšega slovenskega prostora, ki iščejo potencialne kupce predvsem med italijanskimi obiskovalci sejma. Najbolj oddaljen razstavljavec tako prihaja iz Gornje Radgone. Skupno se bo tokrat predstavilo več kot 60 obrtnikov in podjetnikov iz Slovenije, med katerimi so tudi ponudniki s področja turizma in gostinstva.

Med razstavljavci sicer prevladujejo ponudniki stavbnega pohištva, gradbenega materiala, opreme za dom in avtomobilov. Ena od hal pa je večinoma namenjena ponudnikom prehrambnih izdelkov, turističnih destinacij, gostinstva, igralništva ter športno rekreacijskim dejavnostim in dejavnostim za dobro počutje in prosti čas.

Novost letošnjega sejma, je dogodek Jota Fest, območna obrtno-podjetniška zbornica pa bo tudi letos v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica v okviru sejma organizirala Goriški dan, ki bo potekal danes. Obiskovalcem bodo postregli s pršutom in vinom. Vstop na sejem je prost.