c S
Predsednik sveta Zpiza v novem mandatu Dušan Bavec 19.02.2018 13:13 Ljubljana, 19. februarja (STA) - Svet pokojninskega zavoda, ki se je danes sestal na ustanovni seji, bo v novem štiriletnem mandatu vodil Dušan Bavec iz vrst delodajalcev. Za njegovega namestnika pa so izvolili Aljošo Čeča iz vrst sindikatov.

V 27-članskem svetu zavoda v novem mandatu so predstavniki delodajalcev poleg Bavca še Marjan Mačkošek, Tatjana Čerin, Dori Silvija Gorenc, Jože Smole, Vera Aljančič Falež in Tomaž Bernik Predstavniki sindikalnih zvez so poleg Čeča še Dorotej Čuček, Bojan Žvikart, Zdenko Lorber, Lučka Böhm, Lidija Jerkič in Nadja Götz. Predstavniki vlade pa so Miloš Pavlica, Mitja Žiher, Simona Poljanšek, Dragica Vrkič Kozlan, Bojana Cvahte, Valter Drozg in Gregor Škulj.

Predstavniki upokojenskih zvez so Silva Koželj, Anka Tominšek in Branko Pintar, predstavnik Zveze delovnih invalidov Slovenije Dragutin Novak, Študentske organizacije Slovenije Aleksandar Spremo in delavcev Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Katarina Kralj Marinček.

Svet zavoda ima 27 članov od uveljavitve novele pokojninskega zakona sredi lanskega leta, ki je določila, da je v svetu zavoda tudi predstavnik študentske organizacije. V pokojninsko blagajno namreč dijaki in študenti prispevajo 15,5 odstotka zaslužka od dela preko študentske napotnice.