c S
Sodišče znižalo odškodnino Gašparju Mišiču zaradi razrešitve iz Luke Koper 15.02.2018 18:13 Koper, 15. februarja (STA) - Višje delovno in socialno sodišče je spremenilo višino denarnega povračila, ki ga je od Luke Koper zahteval nekdanji predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič. S pravnomočno sodbo je višje sodišče prisodilo denarno povračilo v višini dobrih 25.000 evrov oz. 100.000 evrov manj, kot je določilo prvostopenjsko sodišče, so sporočili iz Luke Koper.

Kot izhaja iz sporočila, ki ga je Luka danes objavila na straneh Ljubljanske borze in se nanaša na sodbo višjega delovnega in socialnega sodišča s 25. januarja, je tožena stranka Luka Koper Gašparju Mišiču dolžna obračunati nadomestilo plače za april in maj 2014 ter obračunati in zanj vplačati prispevke za socialno varnost in akontacijo dohodnine, neto znesek pa plačati tožniku z zakonskimi zamudnimi obrestmi.

Gašparja Mišiča, ki bi se mu petletni mandat na vrhu Luke iztekel šele jeseni letos, so nadzorniki Luke Koper razrešili aprila 2014 zaradi "nedelovanja uprave", kot je tedaj povedala takratna predsednica nadzornega sveta Alenka Žnidaršič Kranjc.

Delovno sodišče v Kopru je lani Gašparju Mišiču, ki je šel v odškodninsko tožbo proti Luki, po poročanju medijev prisodilo izplačilo plač za 10 mesecev in zneska za obdobje do nove zaposlitve v koprskem komunalnem podjetju, kjer je zadnja leta opravljal direktorsko funkcijo.

Ob razrešitvi Dragomirja Matića z mesta predsednika uprave Luke konec decembra so luški nadzorniki sicer predvsem iz formalnih razlogov Gašparja Mišiča ponovno razrešili, ta pa je proti Luki vložil novo, dobrih 700.000 evrov težko tožbo.