c S
Allianz kljub številnim naravnim nesrečam povečal dobiček iz poslovanja 19.02.2018 07:20 München, 16. februarja (STA) - Nemška zavarovalnica Allianz je kljub seriji orkanov in drugih naravnih nesreč lani uspela povečati dobiček, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Zahvaljujoč dobrim rezultatom na področju zdravstvenega in življenjskega zavarovanja se je dobiček iz poslovanja ustavil pri 11,1 milijarde evrov, kar je 0,4 odstotka več kot leta 2016.

Čisti prihodki od prodaje so padli za 2,3 odstotka na 6,8 milijarde evrov, kar v zavarovalnici pripisujejo učinkom davčne reforme v ZDA in nakupu nemške banke Oldenburgische Landesbank.

Lanski rezultati so po poročanju dpa v skladu s pričakovanji analitikov, letošnje dividende pa bodo predvidoma zrasle za 40 centov na osem evrov.

Izvršni direktor Oliver Bäte je ob objavi poslovnih rezultatov pojasnil, da je skupina izpolnila začrtane cilje in ohranila izredno raven kapitalske moči. Po besedah prvega moža zavarovalnice je Allianz lani delničarjem v obliki odkupov delnic vrnil tri milijarde evrov.

V napovedi letošnjega poslovanja je Bäte nekoliko bolj konservativen od analitikov. Kot je dejal, bo dobiček iz poslovanja ostal stabilen pri okoli 11 milijardah evrov. Analitiki medtem napovedujejo, da bo dobiček iz poslovanja dosegel 11,7 milijarde evrov.