c S
Coca-Cola zaradi davčne reforme četrtletje zaključila z izgubo 19.02.2018 07:21 New York, 16. februarja (STA) - Coca-Cola je poročala o četrtletni izgubi, ki jo v podjetju pripisujejo predvsem enkratnemu strošku na račun davčne reforme v ZDA. Podjetje je v zadnjih treh mesecih lanskega leta zabeležilo 2,8 milijarde dolarjev izgube, medtem ko je v enakem obdobju leta 2016 zabeležilo 500 milijonov dolarjev čistega dobička.

Kot poslovno poročilo Coca-Cole povzema francoska tiskovna agencija AFP, gre izgubo pripisati predvsem 3,6 milijarde dolarjev visokim stroškom, ki so povezani z davčno reformo v ZDA.

Prihodki od prodaje so v zadnjem četrtletju padli za 20 odstotkov na 7,5 milijarde dolarjev, tudi na račun prodaje nekaterih proizvodnih obratov za polnjenje steklenic.

Izvršni direktor James Quincey je dejal, da je z rezultati zadovoljen, ob čemer je izpostavil, da je Coca-Cola na poti, da ponovno postane podjetje, ki se ukvarja le s pijačami.

V poslovnem poročilu je podjetje izpostavilo tudi, da je rast prodaje nekaterih negaziranih pijač nekoliko omejila padec prodaje gaziranih pijač, še poroča AFP.