c S
Na kratko iz gospodarstva 19.02.2018 07:22 Ljubljana, 16. februarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Telekom Slovenije je s plačilom kupnine v višini 2,98 milijona evrov izplačal manjšinske lastnike v kosovski družbi Ipko Telecommunications in s tem postal 100-odstotni lastnik družbe. Pred tem je imel 93,11-odstotni lastniški delež. Ipko Telecommunications, ki je del skupine Telekom Slovenije, je na kosovskem trgu vodilni ponudnik širokopasovnih povezav in drugi največji ponudnik mobilne telefonije, so sporočili iz Telekoma Slovenije.

Nadzorni svet družbe Unior se je v četrtek med drugim seznanil s podatki o tekočem poslovanju družbe in s ključnimi kazalniki poslovanja podjetij v skupini Unior ter za zunanjo članico revizijske komisije nadzornega sveta imenoval Blanko Vezjak, je prek spletne strani Ljubljanske borze objavila družba.

Uprava Term Čatež je prek Ajpesa sporočila, da je danes Okrožnemu sodišču v Krškem predložila pogodbi o pripojitvi družb M Naložbe in M Kapital k družbi Terme Čatež s 24. januarjem. O soglasju k pripojitvi bodo delničarji družbe odločali na skupščini, ki jo je uprava danes sklicala za 20. marec.