c S
Gašperšič na ogledu projektov v Cerkvenjaku in pri Lenartu 19.02.2018 07:22 Cerkvenjak/Lenart, 16. februarja (STA) - Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič si je danes ogledal infrastrukturne projekte v občinah Cerkvenjak in Lenart, med njimi območje treh krožišč pri Lenartu, ki jih bodo v vrednosti skoraj treh milijonov evrov zgradili letos. Srečal se je tudi z lokalnimi predstavniki in gospodarstveniki.

V nagovoru predstavnikom občine Lenart in tamkajšnjim gospodarstvenikom je Gašperšič poudaril, da je ministrstvo v tem mandatu obudilo številne projekte, poleg največjega infrastrukturnega v državi, drugega tira med Koprom in Divačo, tudi gradnjo tretje razvojne osi, enotno vozovnico za vse uporabnike javnega potniškega prometa in energetsko obnovo javnih stavb.

"V mandatu vlade Mira Cerarja smo naložbe v cestno in železniško infrastrukturo prepoznali kot ključno gonilo razvoja gospodarstva, zato smo na našem ministrstvu povečali obseg vlaganj v ceste in železnice. Investicije v ceste, železnice in kolesarske poti krepijo gospodarsko rast, spodbujajo regionalni razvoj in zaposlovanje. Tudi zaradi tega je slovensko gospodarstvo med najhitreje rastočimi v Evropski uniji," je dejal Gašperšič.

V Cerkvenjaku, kjer so lani med drugim obnovili cesto Sveti Jurij-Cerkvenjak v vrednosti 581.000 evrov, direkcija za infrastrukturo je prispevala 300.000, se je srečal z županom Marjanom Žmavcem.

Pri Lenartu si je ogledal tri območja, ki bodo do jeseni postala krožišča, obnovili bodo površine za pešce in kolesarje, izvedli ukrepe za umirjanje hitrosti ter uredili cestno razsvetljavo in odvodnjavanje. Vrednost naložbe je nekaj več kot 2,8 milijona evrov, direkcija bo zanjo prispevala 1,5 milijona, preostalo občina.

Na delovnem sestanku na občini Lenart je župan Janez Kramberger ministru predstavil različice za obvoznico Lenart. Po spremembah občinskega prostorskega načrta, ki naj bi ga sprejeli jeseni, bo državna direkcija začela pridobivati dokumentacijo za gradnjo.

Direktor direkcije za infrastrukturo Damir Topolko je po ogledih povedal, da želijo z naložbami v prvi vrsti zagotoviti večjo varnost ljudi in optimalno izkoristiti gradbene posege za celostno ureditev prometa za voznike, kolesarje in pešce.