c S
Nadzorniki Luke Koper danes o poslovnem načrtu družbe 16.02.2018 08:03 Koper, 16. februarja (STA) - Člani nadzornega sveta Luke Koper se bodo popoldne sestali na seji, o vsebini katere pa je le malo znanega. Nadzorniki bodo sicer med drugim obravnavali poslovni načrt za tekoče leto, je STA izvedela iz virov blizu Luke. Na dnevnem redu se utegneta znajti tudi reševanje problematike delavcev IPS in imenovanje novega delavskega direktorja.

Pripravo poslovnega načrta je uprava Dimitrija Zadela, ki je mandat nastopila tik pred novim letom, podedovala od prejšnje uprave Luke Koper, ki jo je vodil Dragomir Matić. Slednja je sicer poslovni načrt pred koncem leta nekajkrat predstavila nadzornikom, a so ga ti vsakič zavrnili.

Eden glavnih očitkov na račun Matića je bil neuspešno reševanje problematike luških podizvajalcev, zaposlenih pri t.i. podjetjih IPS, to pa naj bi bila tudi ena od prioritet Zadelove uprave. Zaposlitev dela oz. kar večine teh delavcev neposredno pri Luki Koper, kot zahteva del javnosti, pa bi lahko imela resne posledice za poslovanje družbe, zato je možno sklepati, da bodo nadzorniki razpravljali tudi o tem.

Zaenkrat še ni jasno, ali bodo člani nadzornega sveta razpravljali tudi o potrditvi predloga sveta delavcev za novega delavskega direktorja. Svet delavcev je namreč prejšnji teden odpoklical delavskega direktorja Stojana Čeparja in na njegovo mesto predlagal imenovanje Vojka Rotarja, sicer zaposlenega v koprskem komunalnem podjetju Marjetica.

Marjetico je zadnja leta kot direktor vodil nekdanji predsednik uprave Luke Gašpar Gašpar Mišič. Ta je po vnovični formalni razrešitvi s položaja konec decembra vložil nov, skupno že tretji tožbeni zahtevek, težak 701.000 evrov. Na mizi nadzornikov se tako utegne znajti tudi spor z nekdanjim predsednikom uprave.