c S
Gašpar Mišič odstavljen z mesta direktorja koprskega komunalnega podjetja 15.02.2018 17:01 Koper, 15. februarja (STA) - Gašpar Gašpar Mišič je sodelavcem danes poslal elektronsko sporočilo, v katerem jih je obvestil, da je bil odstavljen s funkcije vršilca dolžnosti direktorja koprskega komunalnega podjetja Marjetica, na spletu poročajo Primorske novice. Zdaj že odstavljeni direktor je za časnik povedal, da odločitev župana Borisa Popoviča spoštuje.

"Župan me je imenoval, župan me lahko razreši. Njegovo odločitev spoštujem," je za Primorske novice povedal Gašpar Mišič. Do zdaj je bil poleg funkcije v Marjetici tudi 20-odstotno zaposlen kot svetovalec župana in je za časnik povedal še, da je dobil županovo ponudbo, naj bo 100-odstotni svetovalec župana in 20-odstotno zaposlen na Marjetici, a se po posvetu z družino za to možnost ni odločil.

Novico o razrešitvi je STA poskušala preveriti neposredno pri Gašparju Mišiču, a je njegova telefonska številka trenutno nedosegljiva.

Gašpar Mišič je bil sicer na prvi stopnji uspešen v odškodninski tožbi proti Luki Koper zaradi razrešitve s položaja predsednika uprave leta 2014 in mu je sodišče prisodilo 150.000 evrov odškodnine. Ob razrešitvi Dragomirja Matića z mesta predsednika uprave Luke konec decembra so luški nadzorniki predvsem iz formalnih razlogov še v drugo razrešili Gašparja Mišiča, ki zdaj Luko toži za dobrih 700.000 evrov.