c S
Kolektor bo v BiH odprl novo proizvodno halo 15.02.2018 16:33 Ljubljana, 15. februarja (STA) - Kolektor namerava do konca leta v Prijedorju v BiH postaviti 2500 kvadratnih metrov veliko proizvodno halo. Član uprave družbe Valter Leban in župan Prijedorja Milenko Đaković sta podpisala memorandum, s katerim sta se strani med drugim zavezali, da bosta sodelovali tudi pri razvoju gospodarstva na širšem območju mesta, so sporočili iz družbe.

Projekt, za katerega so temelje položili s podpisom memoranduma, bo potekal v več fazah. Prva vključuje zagotovitev zemljišča in postavitev proizvodne hale, končana pa naj bi bila do konca leta.

Strani sta se s podpisom memoranduma zavezali, da ne bosta poskrbeli samo za vzpostavitev vse potrebne infrastrukture za zagon proizvodnje, pač pa bosta tvorno sodelovali tudi pri razvoju gospodarstva in povečevanju zaposlovanja na širšem območju mesta Prijedor, so v sporočilu za javnost zapisali v Kolektorju.

Prav tako bosta Prijedor in Kolektor sodelovala "pri povezovanju gospodarskih subjektov, izobraževalnih ustanov in drugih pomembnih akterjev v regiji ter po svojih močeh prispevala h krepitvi izvoznega potenciala in internacionalizaciji".

Đaković je ob podpisu memoranduma izrazil veselje, da so našli skupni jezik in začeli sodelovati. "Pričakujem, da bomo dober poslovni partner Kolektorju in da bomo sodelovanje v prihodnjih letih še okrepili in nadgradili," je dodal.

Nova proizvodna hala v Prijedorju bo sicer že četrta proizvodna lokacija za Kolektorjevo podjetje v Bosni in Hercegovini Kolektor CCL. Kolektor CCL je danes kompetenčni center za maloserijske komutatorske programe, hibridiko in magnetiko, med najpomembnejšimi kupci pa so Valeo, Bosch, Remy, Mahle, Stihl in drugi, so še zapisali.