c S
Na Ravnah na Koroškem regijska točka v podporo podjetništvu 15.02.2018 11:48 Ravne na Koroškem, 15. februarja (STA) - Na Ravnah na Koroškem opoldne uradno odpirajo regijsko točko v podporo podjetništvu, imenovano SPOT svetovanje Koroška. Potrebe po tovrstnem brezplačnem svetovanju so zelo velike, je pred odprtjem za STA povedal direktor Podjetniškega centra Slovenj Gradec, ki je eden od treh partnerjev pri projektu, David Valič.

Podjetniški center Slovenj Gradec je bil v konzorciju z družbo Alp Peca in Regionalno razvojno agencijo Koroška uspešen pri prijavi na razpis za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru slovenskih poslovnih točk.

Konzorcij je za izvedbo petletnega projekta pridobil skoraj 900.000 evrov, Podjetniški center Slovenj Gradec pa bo v projektu sodeloval z dvema od štirih svetovalcev in bo za to v obdobju petih let pridobil 447.600 evrov, je pojasnil Valič.

V osrednji točki SPOT svetovanje Koroška, ki je v stavbi upravne enote na Ravnah na Koroškem, aktivnosti potekajo že od začetka letošnjega leta, po nasvet pa je od takrat že prišlo več kot sto posameznikov, je povedal Valič.

Svetovalci tam v času uradnih ur izvajajo svetovanja in informiranja tako za potencialne kot tudi obstoječe podjetnike. Hkrati sodelujoči partnerji pri projektu tovrstne aktivnosti izvajajo tudi na svojih sedežih v vseh treh koroških dolinah, kjer bodo potekala tudi brezplačna izobraževanja in usposabljanja podjetnikov. Pri izvajanju aktivnosti sodelujejo tudi z regijsko gospodarsko in obrtnimi zbornicami.

Podjetniška točka na Ravnah na Koroškem je ena od 12, ki so predvidene po vsej Sloveniji.