c S
Prek ljubljanskega letališča lanskega decembra potovalo več potnikov 15.02.2018 11:46 Ljubljana, 15. februarja (STA) - Prek ljubljanskega letališča je decembra lani potovalo 109.400 potnikov, kar je 14.000 več kot v zadnjem mesecu predlanskega leta. Letala Adrie Airways so prepeljala okoli 78.900 potnikov, kar je pet odstotkov več kot decembra 2016, in opravila 75,5 milijona potniških kilometrov, kar je na letni ravni sedemodstotna rast, so sporočili iz Sursa.

Medtem ko je zračni promet rasel, pa so padec potnikov zabeležili avtobusni prevozniki. Kot so zapisali na Sursu, je bilo v mestnem javnem linijskem prevozu decembra prepeljanih okoli 5,8 milijona potnikov, kar je odstotek manj kot decembra 2016.

Avtobusi v medkrajevnem in mednarodnem javnem linijskem prevozu so decembra prepeljali okoli 2,5 milijona potnikov, kar je 18 odstotkov manj kot decembra 2016.

Tovorni promet v koprskem pristanišču je z nekaj več kot 1,8 milijona ton pretovorjenega blaga ostal na skoraj enaki ravni kot decembra predlani.

Pri osebnih vozilih so na Sursu izpostavili, da je bilo med prvič registriranimi osebnimi avtomobili okoli 4100 novih. Po podatkih, iz katerih sta bila izločena vpliv sezone in koledarja, je bilo sicer decembra prvič registriranih dva odstotka manj novih osebnih avtomobilov kot novembra.

Na letni ravni pa je bilo po podatkih, iz katerih je bil izločen samo vpliv koledarja, število prvič registriranih novih osebnih avtomobilov decembra sedem odstotkov višje kot v decembru predlani.