c S
Nekaj občin v okviru projekta SOS občanom znova odpira vrata 15.02.2018 07:33 Maribor, 15. februarja (STA) - Skupnost občin Slovenije (SOS) bo danes v sodelovanju z nekaterimi lokalnimi skupnostmi že sedmič zapored pripravila dan odprtih vrat v občinah. Nekatere bodo občane in medije povabile, naj jih obiščejo in si ogledajo njihove najnovejše pridobitve, se informirajo o načrtih v lokalnem okolju in podajo predloge k oblikovanju skupnega življenja.

Zdaj že tradicionalnemu projektu SOS se je letos pridružilo 22 občin, večinoma iz severovzhodnega dela države. Od mestnih občin - v SOS jih po nastanku Združenja mestnih občin Slovenije vztraja le še šest - se je projektu pridružila le Mestna občina Maribor.

Ob štajerski prestolnici letos pri projektu sodelujejo še občine Šentjur, Slovenske Konjice, Vitanje, Vodice, Radovljica, Šentilj, Dobrovnik, Logatec, Grad, Ljutomer, Dobrna, Vojnik, Ravne na Koroškem, Markovci, Jesenice, Hoče-Slivnica, Muta, Radenci, Sevnica, Rečica ob Savinji in Razkrižje. Med drugim bodo predstavili projekte in prihodnje aktivnosti, odprli razprave, razkazali prostore in razstave ter predstavili delo občinskih uprav.

V Mariboru v okviru projekta že od srede poteka srečanje podravskih podjetij socialne ekonomije, saj je mesto letos hkrati tudi evropska prestolnica socialne ekonomije. Dopoldne bo svoja vrata odprla novozgrajena enota vrtca Studenci v Pekrah, popoldne pa bo za ozaveščanje pri sortiranju odpadkov poskrbelo javno podjetje Snaga, ki bo omogočilo ogled zbirnega centra na Plinarniški ulici.

V Šentjurju bodo tudi letos pripravili šolski kviz Ali poznaš svojo občino?, v Slovenskih Konjicah pa bodo občanom predstavili projekt Prostofer ter si vzeli čas za pogovor še o drugih, za prebivalce pomembnih temah. V Radovljici bo vrata odprla nova stavba knjižnice na Vurnikovem trgu.

V Vojniku bodo občanom predstavili projekt poslovnega objekta Nova Cerkev, na Jesenicah pa so se tokrat odločili k sodelovanju povabiti tudi javne zavode.