c S
Šabeder bo predstavil program vodenja UKC Ljubljana 15.02.2018 07:32 Ljubljana, 15. februarja (STA) - Novoimenovani generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Aleš Šabeder bo danes na novinarski konferenci predstavil svoj program vodenja UKC. Svet UKC ga je imenoval v sredo zvečer, sicer pa Šabeder kot v. d. direktorja vodi UKC od začetka leta.

Šbeder je v sredo po imenovanju, kateremu mora dati soglasje še ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, dejal, da se zaveda, kako veliko odgovornost sprejema z vodenjem največje slovenske bolnišnice.

"Vesel sem, da sem s svojim programom prepričal tudi zaposlene, ker za naloge, ki nas čakajo, potrebujemo njihovo podporo," je dejal v izjavi medijem po imenovanju.

Dodal je, da je že januarja ob prihodu v UKC povedal, je to najboljša in najpomembnejša zdravstvena institucija v Sloveniji z odličnimi zaposlenimi in veliko znanja. "Danes lahko še bolj suvereno trdim, da je temu tako," je dejal.

Predstavniki UKC pa bodo danes imeli tudi sestanek na računskem sodišču, ki je nedavno izdalo poročilo o nabavah v letih 2014 in 2015. To je pokazalo, da je UKC v teh letih okoli 54 odstotkov zdravstvenega materiala nabavljal mimo zakona o javnem naročanju. Gre za material v vrednosti 70 milijonov evrov.

Svet UKC je iskal novega generalnega direktorja, potem ko so konec lanskega leta krivdno razrešili Andraža Kopača zaradi neustreznega ukrepanja v programu otroške srčne kirurgije.