c S
ThyssenKrupp na račun višjih cen jekla povečal četrtletni dobiček 14.02.2018 15:44 Frankfurt, 14. februarja (STA) - Nemški industrijski gigant ThyssenKrupp je zahvaljujoč višjim cenam jekla v zadnjih treh mesecih lanskega leta za tretjino povečal dobiček iz poslovanja na 444 milijonov evrov. Znotraj koncerna je najboljše rezultate ponovno zabeležila enota za dvigala, poročilo o poslovanju povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Kot so sporočili iz sedeža družbe v Essnu, je čisti dobiček v zadnjih treh mesecih lanskega leta znašal 78 milijonov evrov, medtem ko so ga v enakem predlanskem obdobju zabeležili osem milijonov evrov. V ThyssenKruppu so ob tem pojasnili, da je bil čisti dobiček v četrtletju na račun davčne reforme v ZDA nižji za 87 milijonov evrov.

Jeklarski del posla, ki se bo na evropskem trgu združil z indijskem Tata Steelom, je dobiček povečal na račun višjih cen jekla in prestrukturiranja enote, poroča dpa. V tem delu posla je koncern zabeležil 160 milijonov evrov dobička iz poslovanja, medtem ko je ta v enakem trimesečju leta 2016 znašal 28 milijonov evrov.

Levji delež dobička je sicer prispevala enota za dvigala, kjer so zabeležili 220 milijonov evrov dobička iz poslovanja, kar je tri odstotke več kot v zadnjih treh mesecih leta 2016. V delu posla, ki se ukvarja z inženiringom in gradbeništvom, pa je ThyssenKrupp zabeležil 12 milijonov evrov dobička iz poslovanja, kar je 42-milijonski padec glede na leto prej.