c S
Svet UKC Ljubljana danes o imenovanju novega generalnega direktorja 14.02.2018 08:26 Ljubljana, 14. februarja (STA) - Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana bo danes odločal o imenovanju novega generalnega direktorja. Za to funkcijo se poteguje pet kandidatov, tudi sedanji v. d. generalnega direktorja Aleš Šabeder. Novi generalni direktor bo za imenovanje potreboval še soglasje vlade.

Poleg Šabedra sta se na razpis prijavila tudi kirurg iz UKC Ljubljana Zvonko Hočevar in župan občine Dobrepolje Janez Pavlin. Oba sta se za to funkcijo potegovala že v preteklosti, a nista bila izbrana. V ponedeljek sta na novinarski konferenci tudi predstavila svoj program. Ostala dva kandidata, ki sta se še prijavila na razpis, nista znana.

Šabedra je svet UKC Ljubljana imenoval za v. d. generalnega direktorja konec lanskega leta, ko so krivdno razrešili Andraža Kopača. Krmilo ustanove pa je Šabeder, ki prihaja iz gospodarstva, prevzel v začetku letošnjega leta. Pred medije do zdaj razen ob primopredaji ni stopil. Takrat je dejal, da je UKC Ljubljana "odlična strokovna in znanstvena institucija z ogromno znanja in zelo dobrimi zaposlenimi, ki vsak dan skrbijo za naše bolnike".

Med svojimi ključnimi prioritetami je izpostavil skrb za bolnike, zagotavljanje podlage za nadaljnjo nemoteno delovanje zavoda, vzpostavljanje dobrih medsebojnih odnosov, sodelovanje, enakopravno obravnavo vseh zaposlenih, pripravo srednjeročnega načrta, identifikacijo ključnih žarišč in pripravo ukrepov za sanacijo ter umestitev zavoda na evropski in svetovni zemljevid.