c S
Hit lani s poslovanjem presegel načrte 14.02.2018 08:17 Nova Gorica, 13. februarja (STA) - Družba Hit je po prvih ocenah poslovanja lani ustvarila za 176,2 milijona evrov bruto realizacije, kar je šest odstotkov več kot v letu 2016 in 2,2 odstotka več od načrtovanega, so sporočili iz družbe. Načrte so presegli tudi Hitovi hoteli, obisk igralnic pa je bil za dobre tri odstotke manjši od leta 2016.

V Hitovih hotelih so lani ustvarili preko 229.000 nočitev, s tem pa zvišali zasedenost ležišč in presegli plan. Ustvarjenih nočitev je bilo za 33 odstotkov več od predhodnega leta, pri čemer so v Hitu spomnili na povečano število namestitvenih kapacitet z novim hotelom Mond v Šentilju in odkupom hotela Špik v Gozdu Martuljku.

Družba Hit je v minulem letu plačala več kot 45 milijonov evrov igralniških dajatev (davka od iger na srečo in koncesijskih dajatev).

Plan Hitovega poslovanja predvideva 2,4-odstotno rast bruto realizacije v letošnjem letu. Cilj družbe in skupine Hit ob tem ostaja zagotavljanje razvojne naravnanosti ter ustrezne donosnosti, za kar bo treba uresničiti načrtovane aktivnosti za povečanje prihodkov, obvladovanje stroškov ter izvedbo potrebnih investicijskih vlaganj za ohranjanje konkurenčnosti na trgu, so zapisali.

Kot so dodali v Hitu, se s četrtkom po 22 letih iz družbe sporazumno poslavlja član uprave Zvonko Šuler. Ta je član uprave postal julija 2013. Od januarja do aprila 2017 je družbo vodil kot predsednik uprave, v aprilu 2017 pa je vnovič nastopil funkcijo člana uprave. Uprava družbe Hit od 15. februarja do imenovanja novega člana ostaja tričlanska, so dodali.

Hit vodi Janez Mlakar, v upravi pa sta še Tevž Korent in Marjan Zahar.