c S
Nikkei padel na najnižjo raven v zadnjih štirih mesecih 13.02.2018 08:42 Tokio, 13. februarja (STA) - Osrednji indeksi na azijskih borzah danes niso imeli enotne smeri. V Tokiu je indeks Nikkei 225 izgubil 0,65 odstotka in se spustil na najnižjo raven v zadnjih štirih mesecih. Na ostalih azijskih borzah so osrednji indeksi zabeležili pozitivne vrednosti.

Vlagatelji so na tokijski borzi blažili izgube, ki jih je izzval strah pred povečevanjem ključne obrestne mere v ZDA. Ta teden so na vseh trgih v pričakovanju objave stopnje inflacije v ZDA, kar bo nakazalo tempo in velikost povečevanja ključne obrestne mere, poročajo tuje tiskovne agencije.

Vlagatelji na ostalih azijskih borzah so bili danes bolj optimistični. Osrednji indeksi v Šanghaju, Singapurju, Avstraliji, Južni Koreji in Hongkongu so pridobili med 0,5 in 1,6 odstotka.

Na valutnih trgih je jen v primerjavi z dolarjem pridobil. Dolar pa ohranja vrednost, potem ko se je prejšnji teden povzpel na najvišjo vrednost v zadnjih 15 mesecih.