c S
Novi glavni izvršni direktor Iskraemeca Luis Goncalves 12.02.2018 08:44 Kranj, 12. februarja (STA) - Mesto glavnega izvršnega direktorja kranjskega podjetja Iskraemeco je s februarjem uradno prevzel Luis Goncalves, so v nedeljo sporočili iz Iskraemeca. Dieter Brunner pa je glavni izvršni direktor skupine Iskraemeco in predsednik upravnega odbora Iskraemeca.

Ob nastopu nove funkcije na čelu matičnega podjetja skupine Iskraemeco je Goncalves dejal, da je njegov cilj izkoristiti in nadgraditi zagon, ki ga prinaša preoblikovanje podjetja, in še naprej zagotavljati odličnost pri ponujanju kakovostnih rešitev pametnega merjenja strankam. "Verjamem, da lahko Iskraemeco pomembno prispeva k iskanju rešitev za proces digitalne preobrazbe, s katero se trenutno sooča merilna industrija," je poudaril.

Kot poudarjajo v podjetju, je Goncalves, ki je magister elektrotehnike in elektronike ter magister poslovodenja in organiziranja, uspešen in ugleden mednarodni menedžer. Več let je bil na vodilnih položajih v podjetju ABB. Opravljal je različne funkcije v okviru projektnega, strateškega in prodajnega menedžmenta skupine Elster.

Preden je prevzel vodenje Iskraemeca, je opravljal funkcijo podpredsednika podjetja Oracle Utilities za Evropo, Srednji Vzhod in Afriko, kjer je načrtoval prehod organizacije, specializirane za licenčno prodajo programske opreme, v ponudnika programskih storitev v oblaku.

Brunner, ki Iskraemeco vodi od leta 2009, sedaj pa je tudi predsednik upravnega odbora, pa je spomnil, da so pred nekaj leti stopili na pot preobrazbe, ki jih je vodila do točke, na kateri so danes. "Iskraemeco je zaupanja vreden partner in eden vodilnih ponudnikov pametnih merilnih rešitev," je izpostavil.

Prepričan je, da bodo z osredotočanjem na prihodnost in z vključevanjem močnih posameznikov v svojo ekipo še naprej uspešno podpirali svoje stranke pri doseganju njihovih ciljev in razvijali svoje poslovanje.

Iskraemeco je eden izmed vodilnih ponudnikov rešitev pametnega merjenja z uveljavljeno mrežo prodajnih partnerjev, povezanih podjetij in proizvodnih obratov na globalni ravni. Po podatkih Agencije RS za javnopravne evidence in storitve, je skupina Iskraemeco v letu 2016 ustvarila 76,4 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in 3,3 milijona evrov čistega dobička.

Iskraemeco je del skupine ElSewedy Electric, ki je vodilni ponudnik energetskih rešitev na globalni ravni in deluje v osmih različnih energetskih segmentih. Z več kot 10.000 zaposlenimi po svetu, dohodkom v višini 2,5 milijarde ameriških dolarjev v letu 2016 in široko mrežo proizvodnih obratov je ElSewedy Electric pomemben del globalne industrije za energetiko.