c S
Na Ravnah na Koroškem urejajo nove parcele in iščejo investitorje za bloke 11.02.2018 13:46 Ravne na Koroškem, 10. februarja (STA) - Na Ravnah na Koroškem raste potreba po stanovanjski gradnji, tako gradnji enostanovanjskih hiš kot tudi večstanovanjskih objektov, ugotavlja župan občine Tomaž Rožen. Občina zato že pripravlja razpis za komunalno ureditev naselja Čečovje jug, kjer bodo uredili 30 parcel. Prav tako bo občina prejete pobude za gradnjo blokov testirala še z razpisom.

Občina pripravlja javni razpis za izvajalca komunalne ureditev načrtovanega naselja Čečovje jug na južnem delu občine. Tam je za individualno stanovanjsko gradnjo predvidenih 32.000 kvadratnih metrov površin, od tega bi bilo za stanovanjsko gradnjo po komunalni ureditvi namenjenih okoli 22.000 kvadratih metrov, kar bi ustrezalo 30 parcelam za gradnjo individualnih stanovanjskih hiš.

Hkrati je občina prejela več pobud investitorjev za gradnjo večstanovanjskih blokov s stanovanji za trg. Za ta namen so predvidene najmanj tri lokacije v občini. Občina sama lastnih sredstev za gradnjo nima, zato načrtuje razpis v smislu podelitve služnostne pravice za gradnjo blokov, je na zadnji novinarski konferenci povedal ravenski župan Tomaž Rožen.

Naloga občine je, da vzpostavi stanovanjske pogoje. Deloma se bo s tem odzvala tudi na potrebe gospodarstva, ki vse bolj zaposluje delavce od drugod, je med drugim dejal župan.

Nazadnje je občina parcele za gradnjo individualnih stanovanjskih hiš ponujala leta 2014 na območju Kotlje 3, kjer pa so po navedbah župana že vse dobile nove lastnike.