c S
Na kratko iz gospodarstva 11.02.2018 13:35 Ljubljana, 09. februarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Solastnici ljubljanskega hotela Slon, družini Tatić in Sikima, te dni končujeta prevzem City hotela. Direktor Slona Gregor Jamnik, ki je vodenje City hotela prevzel prejšnji teden, si od posla obeta občutne prihranke pri nabavi, prodaji in trženju, danes poroča Delo. Vrednosti posla Jamnik ni razkril.

Stečajna upraviteljica Mersteela Alja Markovič Čas je danes na spletni strani Ajpesa objavila vabilo k dajanju nezavezujočih ponudb za nakup družbe Mersteel SSC, zdravega jedra podjetja, ki je bilo izčlenjeno ob ponovljeni prisilni poravnavi, ko je bilo staro podjetje poslano v stečaj. Pisne ponudbe, ki morajo med drugim vsebovati predmet nakupa, ceno in rok plačila, bo zbirala do 13. aprila.

Upravni odbor družbe Sivent je preklical za 7. marca sklicano skupščino delničarjev družbe in objavil nov sklic skupščine. Ta bo 19. marca, na njej pa bodo delničarji odločali o izključitvi manjšinskih delničarjev iz družbe in umik delnic družbe z organiziranega trga Ljubljanske borze, je Sivent objavil na spletni strani Ljubljanske borze.

Družba M1 je prek spletne strani Ljubljanske borze sporočila, da je pridobila 35.000 delnic družbe Podjetniški Center Cvetličarna z oznako ELNR. M1 ima zdaj v lasti 649.349 delnic z oznako ELNR oz. 91,72 odstotka glasovalnih pravic omenjenega podjetniškega centra.