c S
Knezu nov mandat na čelu Arsa 07.02.2018 15:49 Ljubljana, 07. februarja (STA) - Vlada je danes na mesto generalnega direktorja Agencije RS za okolje (Arso) s 1. marcem za nov petletni mandat let imenovala Joška Kneza. Knez je generalni direktor Arsa postal 1. marca 2013, pred tem je bil pol leta v. d. generalnega direktorja, potem ko je vlada razrešila dotedanjega generalnega direktorja Silva Žlebirja.

Kot so sporočili iz urada vlade za komuniciranje, je vlada Kneza imenovala za mandat od 1. marca 2018 do 28. februarja 2023 z možnostjo ponovnega imenovanja.

Natečajna komisija je na podlagi javnega natečaja ugotovila, da je Knez edini kandidat, ki izpolnjuje natečajne pogoje, in je glede na svojo strokovno usposobljenost primeren za položaj generalnega direktorja Arsa, so pojasnili v vladi.

Knez, rojen leta 1973, je po izobrazbi univerzitetni diplomirani fizik in magister znanosti univerzitetnega podiplomskega študija varstva okolja na Univerzi v Ljubljani. Po ustanovitvi Arsa je prevzel vodenje sektorja za zagotavljanje kakovosti meritev, leta 2008 pa je postal direktor urada za hidrologijo in stanje okolja pri Arsu, navajajo na spletni strani Arsa.

Knez je vodenje Arsa prevzel v začetku oktobra 2012, ko ga je vlada imenovala za vršilca dolžnosti generalnega direktorja, potem ko je razrešila dotedanjega generalnega direktorja Žlebirja, ki je Arso vodil od leta 2004. Knez je polni mandat generalnega direktorja dobil s 1. marcem 2013.